top of page

מה שעולה חייב לרדת? על רכבת ההרים של שוק הקריפטו ב-2021

עם יותר מ-9,000 שחקנים בתחום המטבעות הדיגיטליים, מטבעות שלא מפסיקים לשבור שיאים ומנגד - ירידות חדות ונפילות כואבות. איך נראה תחום המטבעות הדיגיטליים נכון להיום? כתבה שניה בסדרה.

מאת: מערכת רכסים | 19.05.2021

תמונה: Unsplash


לא כיף להיות מטבע דיגיטלי בשבוע החולף.. אפילו פחות כיף להיות משקיע במטבע דיגיטלי. נכון לכתיבת שורות אלה המטבעות הדיגיטליים המובילים בעולם חוו נפילות קשות מכל מני כיוונים.


מתוך אתר Investing (19.5.21) צניחה של יותר מ-30% במחיר של ביטקוין בשבוע האחרון מובילה אותו ביום רביעי בשעות הבוקר (שעון ישראל) אל מתחת לרף ה-40 אלף דולר - לראשונה מאז תחילת פברואר השנה. ביטקוין, המטבע הגדול בשוויו בשוק המטבעות הדיגיטליים, צנח ביממה האחרונה יותר מ-13% וירד ביום רביעי בבוקר (קרוב לשעה 8:00 שעון ישראל) עד לשפל של 38,717 דולר. מחיר השפל הבוקר משקף לביטקוין שווי שוק של כ-738 מיליארד דולר - כ-40% משוויו של כלל שוק הקריפטו, המונה כיום 9,929 סוגי מטבעות דיגיטליים. ביחס לשיא של הזמנים שלו, 64,863 דולר, שנקבע ב-14 באפריל, מחירו הדולרי של הביטקוין נמוך כעת ב-40%.


את'ר, המטבע של פלטפורמת הבלוקצ'יין את'ריום, שהוא השני בגודלו בשוק הקריפטו, צנח ביממה האחרונה כ- 15% אל מתחת ל-3,000 דולר, כשהוא משלים נפילה שבועית של 32%. מחיר השפל של את'ר ביום רביעי בבוקר, 2,867 דולר, משקף למטבע שווי שוק של כ-344 מיליארד דולר.


במקום השלישי מבחינת שווי שוק בצמרת מטבעות הקריפטו ניצב BNB, המטבע של פלטפורמת הבלוקצ'יין שהקימה בורסת הקריפטו בייננס. מחירו הדולרי של BNB צלל 18% ביממה האחרונה וירד עד לנקודת שפל של כ-408 דולר. מחיר השפל משקף למטבע של בייננס שווי שוק של כ-66 מיליארד דולר.



זה קריפטו או קריפטונייט?

הסיבות לירידות קשורות לשני אירועים מרכזיים שאירעו בשבוע החולף: אילון מאסק, שדווקא ידוע כתומך של מטבעות דיגיטליים, נתן הופעת אורח בתכנית הבידור SNL האמריקאית וקטל את הדוג'קוין. לאחר מכן, הוא צייץ בשבוע שעבר כי טסלה חוזרת בה מהחלטתה לקבל ביטקוין כאמצעי תשלום עבור המכוניות החשמליות שהיא מוכרת. הציוץ הגיע אחרי ציוצים נוספים שלו, שעוררו בלבול בנוגע ליחסו של מאסק למטבעות הקריפטו. אך יש אסטרטגים בשוק שטוענים כי הרגישות של המטבעות לדיווחים סביב המטבעות משקף מצב של העצבנות של הנכסים שזינקו יותר מדי, מהר מדי.

נוסף על כך, ביום שלישי הודיעה ממשלת סין כי היא אוסרת על מוסדות פיננסיים וחברות תשלומים לספק שירותים הקשורים בהעברות מטבעות קריפטו. הממשלה הסינית הוסיפה על כך אזהרה למשקיעים נגד מסחר ספקולטיבי במטבעות קריפטו - צעד שככל הנראה, תרם גם הוא לירידות השערים של מטבעות הקריפטו ביממה האחרונה.


שני האירועים הללו השפיעו על המטבעות הדיגיטליים בצורה משמעותית מאוד, כפי שקורה לעיתים קרובות בשוק תנודתי, ספקולטיבי ולא יציב. ולצד כלכלנים שמדברים בשבחי המטבעות הדיגיטליים, אחרים מדמים אותו לקריפטונייט – אותו חומר דמיוני שאסור לסופרמן להתקרב אליו, אחרת הוא מאבד מכוח העל שלו.


כפי שצוטט במגזין ביזפורטל (18.5.21) אנדרו ביילי, נגיד הבנק המרכזי באנגליה אמר כי "לביטקוין אין ערך פנימי כלכלי. השקעה במטבע עלולה לגרום למשקיע לאבד את כל כספו". הכוונה היא לא רק להשקעה בביטקוין, אלא גם לאת'ריום שנמצא בשיא וגם הדוג'קוין ששובר שיאים כמעט מדי יום וליתר 9,929המטבעות הדיגיטליים הקיימים היום. האזהרה הזו מגיעה אחרי שכלכלנים נוספים וגם רשות ניירות ערך הבריטית הזהירה את המשקיעים שמדובר בהשקעה ספקולטיבית מאוד. השאלה אם האזהרות האלו עושות משהו? בינתיים לא.



אף על פי כן - ביטקוין

למרות החששות והאזהרות, עדיין יש כמה אמיתות שאי אפשר להתווכח עליהן ונתונים שעדיין מציגים את המטבעות הדיגיטליים כפלא פיננסי חי ונושם. ההשקעה בביטקוין היא אחת ההשקעות הטובות ביותר שעשו משקיעים בשנים האחרונות. התשואה פנומנלית ולמרות הטענה שאין לו גיבוי כלכלי אמיתי, יש קבוצה של אנשים (שהולכת וגדלה) שמוכנה לקנות אותו בכ-60,000 דולר למטבע.


הנה עוד דוגמה מהעת האחרונה (מתוך דה מרקר 12.5.21): טוקן דיגיטלי בשם אינטרנט קומפיוטר (Internet Computer), שהושק רק ביום שני האחרון, כבר הספיק להפוך לאחד ממטבעות הקריפטו הגדולים ביותר בעולם, עם שווי שוק של כ-45 מיליארד דולר.


שווי זה הופך אותו לנכס הדיגיטלי השמיני בגודלו בדירוג 10 הגדולים של קוין-מרקט-קאפ. הטוקן אמור לסייע לכל אחד - מפתחי תוכנה או יוצרי תוכן - לפרסם כל דבר שהוא רוצה באינטרנט, מבלי שיידרש לעשות זאת בעזרת ענקיות טכנולוגיה כמו אמזון או פייסבוק, או להשתמש בשרתים או שירותי ענן מסחריים. הרעיון הוא לאפשר למשתמשים להימנע מפלטפורמות תאגידיות מגודרות ולחסוך בהוצאות, לפי מייסד הפרויקט, דומיניק ויליאמס. משתמשים גם יוכלו לבנות שירותי מדיה חברתית ואחרים שיתחרו באלה של ענקיות האינטרנט.


נכון להיום, השווי הכולל של שוק מטבעות הקריפטו מגיע כעת ל-2.48 טריליון דולר, זינוק לעומת פחות מטריליון דולר בתחילת השנה. מה צפוי לנו בהמשך השנה? האם הביטקוין ימשיך לצנוח כמו שקרה אחרי גל העליות ב-2017? שהמגמה תתהפך? מה חושבות הממשלות על המגמה הזו? ומי עוד פוזל לכיוון המטבעות הדיגיטליים? על כך ועוד בכתבה השלישית והאחרונה בסדרה, שתראה אור בשבוע הבא.




האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ פיננסי מכל סוג שהוא ומומלץ להתייעץ עם יועץ פנסיוני ו/או פיננסי מוסמך עם רישיון.


 

יש לכם שאלות נוספות?

אנחנו כאן לכל דבר ועניין.


מוזמנים לפנות אלינו במייל לכתובת: info@rechasim.co.il

להתקשר אלינו למספר: 02-5455445

או ללחוץ על התמונה ונחזור אליכם בהקדם עם הצעה אטרקטיבית עבור תיק הביטוח החיסכון והפנסיה שלכם -

Comments


כתבות

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Google+
bottom of page